Home

TVSoest

Home

Contact

Kunstroute 2017

Cutureel Café

Rosamint Faas & Friends (fragmenten)

Foto's

Enkele kunstenaars aan het woord

Kunstroute 2017

Het was alweer de twaalfde keer dat kunstenaars en ondernemers zich met elkaar vonden. Op zondag 17 september zetten zo'n 35 bedrijven van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open, en gaven aan tientallen kunstenaars een plekje om te exposeren. Het Soester publiek mag komen kijken.


Melissa Hofland

,,Twee vliegen in een klap", vindt Margreet Dijkstra van de organisatie Kunst&Bedrijvenroute. Het begon twaalf jaar geleden met twee kunstenaars en twee ondernemers die een plan bedachten om de kunstenaars van Soest wat meer een podium te bieden. ,,Ze vonden het vooral ook belangrijk dat mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met kunst. Toen bedachten ze zich, dat als ze dit bij hun eigen bedrijven zouden doen, dit meteen een kans zou zijn om als ondernemer het bedrijf te laten zien. Aan deze doelstellingen van toen, is nog niets veranderd. Leuk om te zien is dat de Kunst&Bedrijvenroute in die twaalf jaar is uitgegroeid tot een sociaal gebeuren."


ZELF AAN DE SLAG Er is ook een heleboel te doen. Een kleine greep. Bij een aantal bedrijven kunnen bezoekers zelf aan de slag. De hele dag kan worden gewerkt met klei of speksteen Gereedschap, materialen en begeleiding werden geheel belangeloos ter beschikking gesteld door De Hazelaar ART SUPPLIES. Kringloopwinkel Spullenhulp had een gezellige zitkamer opgesteld, waar heerlijk kan worden geluierd en geluisterd naar een keur aan optredens in de tent op het plein Nieuwegracht. Rein en Pascal Tupker gaven doorlopend demonstraties van 'het ijzer smeden als het heet is' in hun nieuwe onderkomen.


Rondom de bedrijven werden optredens gegeven, onder meer door Gymnastiekvereniging De Springbokken, Semmy Prinsen met zijn platen-bakfiets, figurentheater Ennadien Blink en 'Froggie' Marjon Knevelman. Verder verzorgden verschillende Soester verenigingen op twee podia op de pleinen van de Zuidergracht en de Nieuwegracht voor vertier met optredens, demonstraties en workshops. En daarnaast dus de kunstenaars bij verschillende Soester bedrijven.


CULTUREEL CAFE Wie van tevoren alvast  kennis wilde maken met de deelnemende kunstenaars, artiesten en ondernemers om zo alvast een route te kunnen uitstippelen voor zondag de 17e, konden op vrijdag 15 september bij van Doorn Verhuur aan de Nieuwegracht 6. Daar werd het Cultureel Café georganiseerd dat ditmaal dus een opmaat is voor de Kunstroute Soest. Ook daar was er van alles te doen.

  

Muziek Bachschool

(fragmenten)

Balletschool

Sylvia

Semmy Prinsen & Friends

Kunstroute 2017

Kunstroute ook voor kinderen