Home

Blank

TVSoest

Home

Contact

Gemeente Soest

Opening Week van Soest 2017 in Idea

Improvisatie

met harp

Kunstroute ook voor kinderen

Drie liedjed uit Koerdistan

Improvisatie

met harp

Opening Foto- tentoonstelling Project 142

FOTO'S

Nieuwjaars-receptie Gemeente Soest

  

De Soester van het jaar 2017

  

FOTO'S

De Soester van 2017


Tijdens de nieuwjaarsreceptie 2018 van de gemeente Soest wordt de 'Soester van 2017' bekend gemaakt. De jury heeft gewikt, gewogen en beslist. ,,En de winnaar is - een kleine stilte in plaats van tromgeroffel - Jessie Kleine!'


Martin Huizenga


Het criterium is: 'Omdat U zich het afgelopen jaar op uitzonderlijke wijze hebt ingezet voor de Soester samenleving'. Het staat op de oorkonde. De jury bestaat uit drie wijze mannen: burgemeester Rob Metz, Kees Wantenaar, 'emeritus boer' en ouderman van het Groot Gaesbeeker Gilde en Koos Nieuwland, rector van het Griftland College.


In de Soester Courant, editie 3 januari, werden de acht genomineerden voor 2017 voorgesteld. Tijdens de receptie op maandagavond zitten ze vol spanning te wachten op wat komen gaat: René van Hal, Peter Beijer, Jaap van den Broek, Werner Paans, Jessie Kleine en Yessica Smit. Twee zijn er afwezig, Quinten van Boeijen en Gerry de Rooij.


Thary Schröder, presentator, interviewt. De twee afwezigen worden door de mensen die ze nomineerden, geïntroduceerd. Quinten kan gerust de ultieme dienstverlener noemen, duwt een man in diens defecte scootmobiel naar zijn huis terug, in één uur en zwetend.


Gerry is in Zweden, zij verbond de problematiek van de hangjongeren met de bestuurders van de gemeente, met als gevolg hét plan en de aanpak. Geprezen voor haar natuurlijke en verbindende leiderschap en gezag.


Werner Paans en een ploeg vrijwilligers stellen wekelijks vertegenwoordigers voor in verschillende media uit de 142 nationaliteiten die Soest kent.


Yessica Smit verzamelt hoofdhaar in haar salon, minstens 30 cm lang, niet gekruld, niet geverfd en zeker niet grijs. Thari: ,,Ik zie heel wat mannen die zo wie zo afvallen". Vele handen voelen in een reflex aan hun kale schedel, de lachers op hun hand. Yessica stuurt het haar naar de stichting Haarwensen die uit tien zendingen één pruik maakt, voor mensen die om een medische reden hun haar kwijt zijn en een pruik niet kunnen betalen.


Peter Beijer bij zijn tweede achtereenvolgende nominatie: ,,Het is net als de televizierring, volhouden."


Jaap van de Broek, jaar in jaar uit de Soester evenementenfotograaf. Thary: ,,Zoveel foto's op je website!" Jaap: ,,Vorig jaar 87.000." Zijn mooiste foto dat jaar? ,,Van mijn kleinkind." Een daverend applaus.


René van Hal, wat bestuurt hij niet. Van Landjuweel tot souffleur van de Kardinaal. ,,Ik val niet in een zwart gat. We hebben altijd nog de kleurenfoto's van Jaap".


En de winnaar, Jessie Kleine, sticht een onderkomen voor de LHBT gemeenschap van Soest(erberg), iedere derde vrijdag van de maand in d'Oude Enghe. Een open avond waar héél Soest welkom is. Zij organiseerde ook een benefiet voor de muziekvereniging Odeon, nadat de instrumenten door vandalisme onbruikbaar raken. Nieuw plan: een muziekavond voor mensen die nooit uitgaan omdat ieder dubbeltje wordt omgedraaid. Een mooie winnaar!


De verkiezing vindt voor de vierde keer plaats en is ingepast in 'Wij zijn Soest'. In 2016 is Sonja Wolf de glorieuze winnaar 'De moeder van het Smitsveen', runt onder andere een voedsel ruilhuis.


In 2015 worden vier mensen Soester vcan het jaar: Lieke van de Pol, Dorienke Hartman, Marieke Oerlemans en Femke Dogtrom. Zij verzoeken de gemeente of zij een gedenkplek in het gemeentehuis mogen inrichten voor de slachtoffers van de aanslag op Charly Hebdo in Parijs. In 2014 worden alle genomineerden in het zonnetje gezet, allemaal winnaars.

Koningsdag 2018

Koningsdag op

de Engh wie er waren

  

Koningsdag op

het Museumplein

Overdracht

sleutel

  

Koningsdag op

de Engh

FOTO's

  

Koningsdag op

het Museumplein

FOTO's

  

Muziek op Koningsdag

het Museumplein

 ZALOR       AVALANCE

  

Koningsdag op

het Museumplein

Nostalgische

klanken

  

Koningsdag op

het Museumplein

Soos Artishock

Koningsdag op

de Engh Opening

  

De week van Soest 2018

Opening Week van Soest 2018 bij Balans

Kleurrijk Soest

Project 142 bij RTV UTRECHT

Gespek met

Nermina Kundic

Bosnië

Wethouder

gemeente Soest

Marijke te Vaarwerk

Met Liedjes uit Holland

Stemmen van het zuiden

Impressie

Meer op de pagina 142

Een Joods liedje

Toon Pronk

Canada

Tony Stanton

Wales

Alioune Ndiour

Senegal

Een niemandalletje

Vervolg