Home


BlankTVSoest

Home

Contact

Gemeente Soest

Nieuwjaars-receptie Gemeente Soest

  

De Soester van het jaar 2018

  

hem een tuitreiken te wachten.

Eerst de nieuwjaarsrede van de burgemeester Rob Metz. Hij pleit voor een Soester samenleving waar verschillen mogen bestaan. ,,Zoals de Engelsen zeggen: We agree to disagree", maar waar het polderen een goede manier is om nader tot elkaar te komen. Er liggen in 2019 grote dossiers te wachten zoals de sporthal en de invulling van de omgevingsvisie. De verkiezingsuitslag laat een grote verschuiving zien met 12 partijen voor 29 zetels. ,,Een nieuwe verjongde wethoudersploeg mocht ik inwerken. In de raad werkt ieder 20 tot 30 uur per week, naast hun eigen vaste baan."

RESPECT EN VERBINDING ,,Respect voor elkaars mening, in een tijd waar extreem het nieuwe normaal lijkt. Waar de nuance tussen voor en tegen verdwijnt. Waar een LHBT+ groep weggezet wordt en waar Zwarte Piet in het kinderfeest moet blijven. Er vallen doden om je punt te kunnen maken, maar niet hier." Hij pleit voor het naar elkaar luisteren en het zoeken en vinden van de verbinding. Hij sluit af met zijn motto voor 2019: ,,Respect en verbinding."

GOUDEN SPELD Cees Vos en René van Hal krijgen de gouden speld. Zij worden als de ultieme vrijwilliger benoemd. ,,Bij ieder initiatief doemen deze twee namen op." Cees relativeert: ,,Ik werk met veel vrijwilligers. Deze gouden speld is voor hen." René wist van niets. Hij heeft zijn trui nog aan en daarop een speld!? De burgemeester, expert in revers, vindt het maar eng. Gelukkig vloeit er geen bloed.

[GENOMINEERDEN De vier genomineerden worden voorgesteld met een video. In een vogelvlucht scheren we over Soest en doen de vrijwillige werkplekken aan van de vier genomineerde vrouwen uit elf inzendingen: Anita Schonewille van de dierenambulance vangt twee witte pauwen. José van den Broek is een multifunctionele vrijwilliger, bij de Swos wiedt zij tuintjes en snoeit wilgen, coacht verpleegkundigen, werkt bij de Regenboog en is mantelzorger. Geryjanne Wiedijk is de drijvende kracht bij de voedselbank.

SOESTER VAN HET JAAR Els de Schepper wordt uitgeroepen tot Soester van het jaar 2018. Onder 'Pretentieloos is de succesformule' beschreef begin 2018 de Soester Courant haar initiatief om eenzaamheid tegen te gaan. Els organiseert iedere vrijdag in de Emmakerk een koffieochtend en iedere maand een lunch voor 55- plussers. Els: ,,De toeloop is enorm, de mensen genieten. Iedereen wil er bij zijn. Eropuit gaan doen we ook, zoals naar de brandweer."  

Vervolg

Terug

Nieuwjaarsreceptie 2019

De Gouden Soester

  

Nieuwjaarsrede burgemeester Rob Metz